Blog

SelFIe vs SelFEEL

SelFIe  vs SelFEEL

Poze cu cozonaci, poze cu sarmale și toba, poze cu bradul, cu moșul, cu daruri, cu fundițe, ciocolată, copii și colindători, cu revelionul pe plajă sau în vârf de munte, cu rezervări în cluburi de lux . Selfie de sezon.  Apoi share pe wall.

PAS.

Anul ăsta vreau să simt mirosul de iarnă,  să  simt  coca amestecată de mâinile mele din care să se nască un cozonac pufos, să aud copiii strigând și să le umplu desaga cu nuci. Colind de copil mic, de fată mare, de flăcău, colindul omului bogat și milostiv, colind de preot, de cioban, de vânător, de pescar, colind de viteaz, de familie, de însurățel. Să nu mă mai satur privindu-i.

Bunica-mi povestea, pe vremea când adormeam lângă soba ei într-un pat de copil, ordinea lucrurilor – preotul, primarul și învățătorul auzeau primii colindul. Apoi tinerii se răspândeau prin tot satul și răsunau ulițele de chiuiturile lor. Tare mă speriam când de poarta noastră se apropia Țurca ( sau Capra). Lătrau câinii, urlau tobele iar Capra dansa nebunește, se rotea, se apleca și-i clămpăneau fălcile de lemn. În jurul ei,  costumați și zgomotoși, flăcăii îi țineau isonul. Iar eu mă piteam dupa fusta bunicii sau mă ridicam în brațele bunului și în culcușul ăsta, cel mai sigur de pe Pământ, se topeau toate temerile lumii.

 De Crăciun o să mă-nvelesc în  doruri.  Nepozate și neurcate pe Facebook.

Sărbători fericite!

Vine capra de la munte
Cu steluța albă-n frunte
Are-n coarne ramuri multe
Și mai mari și mai mărunte!

Pe munte ca florile
Pasc ciobanii caprele.
Bine-i șade caprei mele
Cu hurmuz și cu mărgele
Frumoasă-I caprița mea
Cu covor și cu basma

Ța, ța, ța, căprița, ța
A trecut cerbul Carpații
Ca să joace la toti frații
Cu covor împestrițat
Cu luceferi înstelat.

Pe câmpul cu floricele
Pe ape cu pietricele
Din copite scânteia
Cărarile deschidea
Lumea-ntreagă bucura
Ța, ța, ța, caprița, ța.

Cu covor și cu basma
Pentru anul care vine
S-auzim numai de bine
La anul și la mulți ani!

Câte șindrile pe casă, atâția galbeni pe masă!
Câte pene pe cocoși, atâția copii frumoși!
Câte flori sunt în livadă, atația galbeni în ladă!
Câți cărbuni sunt în cuptor, atâtea vite-n obor!
Zi, măi! Da’ mai zi, măi!

 

Share Button

1 Comments

  1. Adolfo

    Mosul vine cam tiptil, nitiodaca nu-l simtim, dar de fiecare data, lasa-n fiecare poarta fericire, bucurie, sanatate pe vecie! CRACIUN FERICIT!!Sper ca iarna asta va fi asa cum iti place tie: cu ninsoare, cu o casa plina de lume, cu bradul de Craciun impodobit. Sa te bucuri de aceste sarbatori si de ceea ce iti ofera viata. Iti urez cele mai fericite sarbatori si multa sanatate si iti trimit imbratisare de departe!Un an bun, 12 luni de fericire, 52 de sapt de liniste, 365 de zile de dragoste, 8760 de ore de noroc, 525600 de min de succes, toata viatza langa persoana iubita, LA MULTI ANI!astea le urez eu baietilor de la play and win si lui laurentiu care se ocupa de acest blog si de promovarea play and win si care face o treaba foarte buna si tineti-o tot asa sarbatori fericite si la multi ani atat voua cat si fanilor vostri ! :*

Comments are closed.